NOS Voetbal

Jørgensen: 'Mijn laatste goede wedstrijd? Ik denk op het WK'

Jørgensen: 'Mijn laatste goede wedstrijd? Ik denk op het WK'

Het is eigenlijk een heel eenvoudige vraag. Wanneer heeft Nicolai Jørgensen voor het laatst een goede wedstrijd gespeeld? Maar voor het antwoord moet de Deen flink nadenken.

"Uh... Ik heb heel lang niet gespeeld. Maar ik denk de wedstrijd tegen Australië op het WK?" De spits van Feyenoord heeft het dan over 21 juni, precies vier maanden terug.

Het zegt veel over de afgelopen maanden van Jørgensen. Na de mondiale eindstrijd in Rusland is hij niet meer topfit geweest. Een mysterieuze voetblessure hield hem lang aan de kant.

"Het begon al tijdens het WK, pijn in mijn voet", vertelt de Deen, die de pijn direct herkende. Als jong ventje kampte hij met hetzelfde probleem. "Na een paar weken ging het dan altijd weg."

Nicolai Jørgensen druipt af na de 1-1 bij Willem II ANP

En dus ging Jørgensen op vakantie met het idee dat bij terugkeer de pijn verdwenen zou zijn. Dat klopte ook. "Ik begon normaal aan mijn voorbereiding, totdat ik opeens wakker werd met pijn en vervolgens mijn schoen niet eens kon aantrekken."

Het zorgde voor veel frustratie bij de Rotterdamse aanvalsleider. "Ik wist niet wat ik moest doen en hoe lang het zou duren voordat ik zou zijn hersteld."

"Gelukkig ben ik nu weer fit en geniet ik nog meer van het spelletje. Want als je niet kan spelen, realiseer je je hoe mooi het is."

Nicolai Jørgensen juicht voor Feyenoord ANP

Met het kampioenschap en de topscorerstitel schiep Jørgensen hoge verwachtingen na zijn eerste seizoen in Rotterdam. Maar zijn tweede jaar viel, mede door veel blessureleed, tegen. En zijn derde jaar begint dus ook niet bepaald lekker.

Dit seizoen moet het voor hem gebeuren. In januari wordt de spits 28 jaar en zijn doel is nog steeds om bij een club van een hoger niveau te komen. "Als ik de rest van mijn carrière hier blijf, denk ik achteraf misschien dat ik iets heb laten liggen."

Gevoel voor Feyenoord

Als de tijd rijp is en het goed is voor Jørgensen zelf en voor de club, vertrekt hij. Al is het met pijn in zijn hart. "Ik had nooit gedacht dat ik het lastig zou vinden om een club te verlaten, omdat ik nooit echt veel gevoel bij een club heb gehad. Feyenoord, de stad Rotterdam, het voelt als thuis voor mij. Het zou lastig zijn om ooit hier weg te gaan, want ik ben hier heel gelukkig."

Goals maken, dat is nu zijn opdracht. Te beginnen thuis tegen PEC Zwolle. Want zijn laatste doelpunt is alweer een flinke tijd geleden. In de met 3-0 gewonnen bekerfinale van AZ was hij een van de doelpuntenmakers. Dat is alweer een halfjaar terug.

STER reclame