Kylian Mbappé viert de overwinning van PSG

PSG ongenaakbaar met maximale score, Henry ziet Monaco verliezen

Paris Saint-Germain heeft na tien wedstrijden in de Ligue 1 de maximale score. De Franse kampioen won met 5-0 van Amiens en heeft nu dertig punten uit tien wedstrijden. Het verschil met de nummer twee, Lille, bedraagt elf punten, maar die ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed.

In de eerste helft scoorden Marquinhos en Adrien Rabiot voor PSG, allebei na een assist van Angel Di Maria. In de tweede helft bleef de 2-0 lang op het scorebord staan. Pas in de 80ste minuut vond Julian Draxler opnieuw het net voor de ploeg uit Parijs. Vervolgens wisten ook Kylian Mbappé en Moussa Diaby nog te scoren waardoor de eindstand op 5-0 werd bepaald.

Twee weken geleden won PSG met dezelfde cijfers van Olympique Lyonnais. Mbappé scoorde toen vier keer in dertien minuten tijd voor de ploeg van Thomas Tuchel die tot nog toe slechts zes tegendoelpunten incasseerde.

Neymar ontbrak bij Paris Saint-Germain. De Braziliaan kreeg rust na de interlandperiode, ook met het oog op de wedstrijd in de Champions League tegen Napoli op woensdag.

Henry debuteert met verlies

Thierry Henry zat bij AS Monaco voor het eerst op de bank als coach, maar wist zijn debuut geen glans te geven. Zijn ploeg ging met 2-1 onderuit bij Strasbourg. Tot overmaat van ramp eindigde AS Monaco de wedstrijd ook nog met tien man. Na 66 minuten kreeg Samuel Grandsir rood wegens grof spel.

Thierry Henry

Door het verlies staat Monaco met slechts zes punten uit tien wedstrijden op de negentiende en voorlaatste plaats in de Ligue 1.

Henry werd een week geleden aangekondigd als nieuwe trainer van Monaco. Hij is de opvolger van ontslagen Leonardo Jardim en tekende voor drie jaar. Henry kwam over van de Belgische voetbalbond, waar hij de assistent was van bondscoach Roberto Martinez.