Van Riessen tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen 2018
NOS Sport

Bijrol baanrensters bij eerste wereldbekerwedstrijden

Baanwielrensters Laurine van Riessen en Hetty van de Wouw hebben ook op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines geen potten kunnen breken.

Op de sprint verloor Van Riessen in de kwartfinales van de Australische Stephanie Morton en Van Wouw sneuvelde al in de eerste ronde.

Van Riessen en Van de Wouw slaagden er vrijdag, op de openingsdag, al niet in om zich voor de eerste ronde van de teamsprint te plaatsen: ze zetten de tiende tijd neer.

Kirsten Wild op de koppelkoers met Amy Pieters. Zaterdag deed ze op dat onderdeel mee met Nina Kessler

Kirsten Wild en Nina Kessler speelden een bijrol op het onderdeel madison (koppelkoers), dat bij de vrouwen zijn debuut maakt op de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Wild en Kessler werden, in de wedstrijd over 120 ronden met na elke 10 ronden een sprint, één keer derde bij een sprint en met die twee punten eindigden ze uiteindelijk op de negende plaats. Denemarken pakte het goud.

Olympische ranking

De wereldbekerwedstrijden nabij Parijs zijn de eerste races die meetellen voor de zogeheten olympische ranking, op basis waarvan de tickets voor Tokio worden bepaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl