Mohamed Salah en Virgil van Dijk

Liverpool houdt gelijke tred met City, Lamela bezorgt Spurs zege

Liverpool en Manchester City blijven goede zaken doen in de Premier League. Nadat eerder op de zaterdagmiddag Manchester City met 5-0 uithaalde tegen Burnley en de koppositie weer terugveroverde op Chelsea, zegevierde Liverpool later op de dag met 1-0 bij Huddersfield Town. Daardoor kwamen The Reds in punten weer op gelijke hoogte met City. De ploeg uit Manchester heeft alleen een beter doelsaldo.

Mohamed Salah toonde zich trefzeker voor Liverpool en schoot in de 24ste minuut het enige doelpunt binnen. Bij The Reds stond Virgil van Dijk de hele wedstrijd op het veld. De verdediger was na het gewonnen duel van Oranje met Duitsland in de Nations League (3-0) eerder naar Engeland teruggekeerd met een ribblessure, maar bleek zaterdag voldoende wedstrijdfit.

Georginio Wijnaldum begon aanvankelijk op de bank, maar kwam na rust in het veld. Bij tegenstander Huddersfield kwamen Juninho Bacuna en Rajiv van La Parra niet aan spelen toe op de bank.

City zegeviert met ruime cijfers

Manchester City had het in de eerste helft lastig tegen Burnley. Alleen Sergio Agúero wist na een kwartier een gaatje te vinden in de hechte Burnley-defensie: 1-0.

Verdediger Matthew Lowton kreeg vlak na rust een bal keihard tegen het gezicht en moest enkele minuten op het veld behandeld worden. Lowton kon wel verder spelen, maar zijn ploeggenoten leken door het voorval van slag. City profiteerde en scoorde binnen drie minuten twee keer.

Bernardo Silva

Allereerst werd Leroy Sané in het strafschopgebied onderuit gekegeld, maar hij kreeg tot verbazing van zelfs de Burnley-spelers geen penalty toegekend. Bernardo Silva maakte gebruik van de consternatie en schoot binnen.

Twee minuten later gooide Fernandinho het duel in het slot door de 3-0 te scoren. Na een afgeslagen corner schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied de bal achter de kansloze keeper Joe Hart. In de slotfase maakte Riyad Mahrez er met een prachtige treffer nog 4-0 van en zette Sané uiteindelijk de eindstand op het scorebord.

Erik Lamela

Tottenham Hotspur won met 0-1 bij West Ham United. De ploeg was in de eerste helft de bovenliggende partij en dat verschil werd uitgedrukt in een treffer van Erik Lamela, die op aangeven van Moussa Sissoko doelman Lukasz Fabianski passeerde.

Ook na rust waren de Spurs beter, maar bleven goals achterwege.

De jarige Michel Vorm ontbrak bij de Spurs. De doelman is hersteld van een blessure, maar zat nog niet bij de selectie. Vorm hoopt woensdag wel weer aanwezig te zijn als de Spurs het opnemen tegen PSV.