Robert Lewandowski viert zijn eerste treffer tegen Wolfsburg uitbundig
NOS Voetbal

Bayern boekt eerste zege in maand tijd, ondanks rood Robben

Na vier wedstrijden zonder zege pakte Bayern München zaterdag weer eens de drie punten. Bij Wolfsburg werd het 1-3. Al maakte de ploeg het zichzelf nog lastig; Arjen Robben kreeg zijn tweede gele kaart na een uur spelen.

Op het moment dat Bayern met tien man verder moest, stond het al 0-2 door twee treffers van Robert Lewandoswki. Bij zijn juichen kwam de nodige frustratie eruit; de Rekordmeister wist de laatste weken thuis niet te winnen van Augsburg (1-1), Ajax (1-1) en Borussia Mönchengladbach (0-3) en buitenshuis bleek Hertha BSC (2-0) te sterk.

De slechte reeks was reden genoeg voor de leiding van de club om een persconferentie te beleggen vrijdag. Daarop werd niet het ontslag van trainer Niko Kovac aangekondigd, zoals enkele media hadden verwacht, maar werd er door voorzitter Karl-Heinz Rummenige en Uli Hoeness met een vinger gewezen naar de media. Zij zouden spelers respectloos benaderen.

Arjen Robben verlaat het veld na zijn tweede gele kaart in het duel met Wolfsburg

Of de persconferentie een direct effect had op het spel van Bayern is lastig in te schatten, maar na een half uur brak Lewandowski de ban; na goed werk van Thiago maakte hij Bayerns eerste goal in de Bundesliga in 251 minuten.

De Pool maakte na de rust na zwak verdedigen zijn tweede treffer van de middag en zijn achttiende in zestien duels met Wolfsburg. Kort na Robbens rood, zijn tweede rode kaart in de Bundesliga, bracht Wout Weghorst de spanning nog terug met een intikker, maar James Rodríguez besliste het duel vervolgens met een schot van dichtbij in de korte hoek.

Bayern opent de aanval op de Duitse media

Ondertussen bleef Borussia Dortmund koploper in de Bundesliga door een simpele zege bij nummer zeventien VfB Stuttgart: 0-4.

Het duel was voor rust al beslist, mede dankzij Marco Reus. Hij gaf de assist bij de 0-1 (een van richting veranderd schot van Jadon Sancho) en de 0-3 (een lobje van Paco Alcácer) en schoot zelf de 0-2 tussen de benen van doelman Ron-Robert Zieler heen.

Na de rust kwam Dortmund niet meer in de problemen en zorgde Maximilian Philipp met een schot in de verre hoek voor de 0-4.

Dortmund behield vier punten voorsprong op Bayern en liep uit op RB Leipzig, dat bij Augsburg op 0-0 bleef steken.

Stand Bundesliga

Duels-punten
1 Borussia Dortmund 8-20
2 Bayern München 8-16
3 RB Leipzig 8-15
4 Borussia Mönchengladbach 7-14
5 Werder Bremen 7-14
6 Hertha BSC 7-14
7 Eintracht Frankfurt 8-13
8 TSG 1899 Hoffenheim 8-10
9 FC Augsburg 8-9
10 1. FSV Mainz 05 7-9
11 VfL Wolfsburg 8-9
12 SC Freiburg 7-8
13 Bayer Leverkusen 8-8
14 1. FC Nürnberg 8-8
15 FC Schalke 04 7-6
16 Hannover 96 8-6
17 VfB Stuttgart 8-5
18 Fortuna Düsseldorf 8-5

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl