Cristiano Ronaldo scoorde, maar kon niet voorkomen dat Juventus punten verspeelde

Juventus loopt eerste averij op, invallende Kluivert verliest met Roma

Juventus heeft in de Serie A voor het eerst dit seizoen averij opgelopen. De koploper kwam niet verder dan 1-1 tegen Genoa, dat op 26 januari 2013 voor het laatst een punt had gepakt in Turijn.

Cristiano Ronaldo zette Juventus na achttien minuten op voorsprong met een intikker, nadat hij al een schot gestopt had zien worden en op de lat had gekopt.

Unicum

Hij werd daarmee de eerste speler ooit met 400 doelpunten in de vijf belangrijkste Europese competities. Ronaldo maakte 311 doelpunten in La Liga voor Real Madrid, 84 in de Premier League voor Manchester United en staat nu op vijf treffers in de Serie A voor Juventus.

Juventus verzuimde na het recorddoelpunt van Ronaldo om door te drukken en dat kwam de ploeg duur te staan toen Daniel Bessa halverwege de tweede helft de gelijkmaker binnen kopte. Juventus drong daarna nog fel aan, maar kwam niet meer tot scoren.

Napoli loopt in

Napoli verkleinde het gat met de koploper dankzij een 3-0 zege bij Udinese tot vier punten. Na een kwartier scoorde de al na 4 minuten ingevallen Fabian Ruiz met een krul vanaf de rand van de zestien. Daarna duurde het tot diep in de tweede helft voor er weer een doelpunt viel.

Dries Mertens benutte in de 82ste minuut een penalty en gaf kort voor tijd een voorzet op Marko Rog die er 3-0 van maakte met een schot in de korte hoek.

Justin Kluivert (links) dribbelt langs Filippo Costa

Ingevallen Kluivert kan zeperd Roma niet voorkomen

Justin Kluivert mocht eerder op de dag voor het eerst sinds 23 september weer eens minuten maken in de Serie A, maar de buitenspeler kon er niet echt van genieten. 'Zijn' AS Roma ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen laagvlieger SPAL.

Kluivert mocht een half uur voor tijd invallen bij de Romeinen, drie minuten nadat Kevin Bonifazi de 0-2 op het scorebord had gezet. Andrea Petagna had voor rust de score geopend vanaf de stip.

Voor Kluivert waren het zijn eerste minuten in vier wedstrijden, nadat hij de duels met Empoli, Lazio en Frosinone van begin tot eind vanaf de bank had moeten bekijken. Tussendoor maakte hij wel de negentig minuten vol in het Europa League-treffen met Viktoria Plzen.

Roma raakt door de nederlaag, de derde alweer in negen Serie A-wedstrijden, naar alle waarschijnlijkheid verder achterop bij koploper Juventus. De Oude Dame speelt later zaterdag en kan het gat bij een zege op Genoa vergroten tot 13 punten. Roma staat inmiddels op plek zes in de Serie A.