Daria Kasatkina
NOS SportAangepast

Kasatkina blaast sprookje Jabeur uit, Görges wint in Luxemburg

Daria Kasatkina heeft de Kremlin Cup in de wacht gesleept. De Russin was in de eindstrijd van het WTA-toernooi in Moskou met 2-6, 7-6 (3), 6-4 net te sterk voor Ons Jabeur.

De 24-jarige Jabeur, de eerste Tunesische in een WTA-finale, leek hard op weg naar haar eerste titel. Ze leidde met 6-2, 4-1, maar in haar achtste partij in acht dagen begon de vermoeidheid langzaam maar zeker zijn tol te eisen.

Kasatkina rook bloed, liet haar prooi niet meer los en maakte een einde aan het sprookje van Jabeur.

De 21-jarige Kasatkina veroverde na drie verloren finales op rij (onder meer die van vorig jaar in Moskou) haar tweede titel. Vorig jaar april won ze in Charleston haar eerste toernooi.

  • EPA
    Julia Görges

Görges verslaat Bencic in finale

Julia Görges won het toernooi van Luxemburg. De als eerste geplaatste Duitse klopte Belinda Bencic in de finale met 6-4, 7-5.

Bencic was in 2016 nog de nummer zeven van de wereld, maar viel door blessures ver terug. In Luxemburg sloeg de Zwitserse zich door de kwalificatie en klopte ze in de eerste ronde Arantxa Rus.

In de finale bood Bencic prima tegenstand tegen de nummer negen van de wereld. Görges kwam echter nimmer in gevaar op haar eigen service en sloeg toe op de grote punten. De Duitse boekte zo haar zesde toernooizege in totaal en de tweede van het jaar.

In april werd Görges door Kiki Bertens in de finale van Charleston weggeblazen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl