Ross Barkley (links) in duel met Ander Herrera

Barkley redt punt voor Chelsea in topper tegen United

Chelsea het balbezit, Manchester United de punten. Dat leek lang de verdeling toen beide Engelse grootmachten elkaar zaterdagmiddag troffen in Londen. In de zesde minuut van de blessuretijd sleepte Ross Barkley echter nog een punt uit het vuur voor The Blues: 2-2.

Manchester United-trainer José Mourinho - die al het hele seizoen onder vuur ligt - verschafte zijn criticasters voor rust weer de nodige munitie, door met zijn ploeg afwachtend reactievoetbal te spelen.

Met Romelu Lukaku, Anthony Martial en Marcus Rashford stuurde de Portugees drie pure aanvallers het veld in, maar het drietal liep vooral achter de directe tegenstander aan. United liet in de eerste helft één schot noteren, dat niet tussen de palen ging.

Muur van Mancunians

De muur van Mancunians sorteerde echter wel effect, Chelsea had moeite kansen te creëren. Dat de 1-0 uit een dood spelmoment viel was dan ook niet erg verrassend te noemen. Antonio Rüdiger kopte - opvallend genoeg volledig vrijstaand - raak uit een hoekschop van Willian.

Anthony Martial viert zijn tweede treffer van de middag

Net als tegen Newcastle United, toen een 0-2 achterstand werd omgebogen in een 3-2 zege, herstelde Manchester United zich na rust. Met Martial, die ook al scoorde tegen Newcastle, als trefzeker goudhaantje.

Eerst maakte de Fransman van dichtbij gelijk nadat de Chelsea-defensie de bal niet weg kreeg, vervolgens knalde Martial hard en laag raak voor zijn tweede van de middag (1-2).

Barkley redt punt

Die goals leken lang genoeg voor de drie punten, tot Barkley uit de rebound van de rebound raak schoot; David Luiz raakte de paal, waarna Kepa een flitsende reflex in huis had op een inzet van Rüdiger voordat Barkley de trekker overhaalde.

De late goal maakte nogal wat los bij een staflid van Chelsea, die Mourinho iets leek toe te bijten. De Portugees reageerde als door een wesp gestoken, met een opstootje tot gevolg.

Ook na het laatste fluitsignaal kon Mourinho zich niet inhouden. Hij beantwoordde het gefluit en gescheld van Chelsea-fans met handgebaren, die leken te verwijzen naar het feit dat hij eerder in zijn loopbaan drie landstitels veroverde met de Londenaren.

José Mourinho toont drie vingers, voor de drie landstitels die hij met Chelsea won