Mink van der Weerden was de uitblinker tegen Amsterdam

Oranje-Rood wint in spektakelstuk van Amsterdam

Oranje-Rood heeft het inhaalduel met Amsterdam vrijdagavond met ruime cijfers gewonnen. De wedstrijd, die uitgesteld werd omdat Oranje-Rood twee weken geleden in de EHL uitkwam, eindigde in een 4-3 overwinning voor de Eindhovenaren.

Het begin van de wedstrijd was spectaculair en beide ploegen kregen enkele goede kansen. De thuisploeg opende de score via een strafbal van Robert van der Horst. Amsterdam kwam vier minuten later weer op gelijke hoogte nadat Boris Burkhardt vanuit een strafcorner binnen had gepusht.

Nog voor rust liep Oranje-Rood uit naar 3-1. Benjamin Stanzl zorgde voor 2-1 na een pass van Mink van der Weerden die even later zelf tekende voor de 3-1.

Amsterdam maakt het spannend

Amsterdam gaf zich echter niet gewonnen. Valentin Verga gaf de bal voor en via een gelukje (de bal raakte de legguards van keeper Pirmin Blaak) verdween de bal in het doel: 3-2. Binnen een vloek en een zucht was de marge echter weer twee dankzij een treffer van Bob de Voogd uit een strafcorner.

Amsterdam bleef strijden en kreeg nog loon naar werken. Verga gaf weer voor en Jan-Willem Buissant rondde dit keer af: 4-3. De gasten kregen in de slotseconde zelfs nog een kans op de gelijkmaker, maar Justin Reid-Ross kon de strafcorner niet verzilveren.

Komende zondag speelt Oranje-Rood tegen Den Bosch en speelt Amsterdam de uitwedstrijd tegen Pinoké.