Aniek Nouwen

Vrouwen PSV behouden koppositie na ruime winst op Achilles

Dankzij een 5-0 zege op het nog puntloze Achilles heeft PSV zich gehandhaafd als koploper in de eredivisie voor vrouwen. Katja Snoeijs, de topscorer van de afgelopen twee jaar en deze zomer overkwam van vv Alkmaar, en Aniek Nouwen maakten twee goals voor de Eindhovense ploeg. Ook Jeslynn Kuijpers scoorde.

PSV heeft nu na vijf wedstrijden een voorsprong van twee punten op ADO Den Haag. Die ploeg won in eigen huis met 4-1 van VV Alkmaar, dat op de voorlaatste plaats staat.

Vroege voorsprong voor ADO

ADO pakte na een minuut al de leiding dankzij Pia Rijsdijk. Nog in het eerste half uur verdubbelde Nadine Noordam de score, vijf minuten voor de rust maakte Maartje Looijen er 3-0 van.

Chelsea Kenton maakte tien minuten voor tijd een eretreffer voor Alkmaar, maar Victoria Pelova bracht de eindstand uiteindelijk nog op 4-1.

Ajax - Excelsior Barendrecht

FC Twente en sc Heerenveen eindigden het duel zoals ze waren begonnen: 0-0. Beide ploegen staan in de middenmoot.

Zondag neemt regerend landskampioen Ajax het op De Toekomst op tegen Excelsior Barendrecht.