NOS Voetbal

Ajax mogelijk met Ziyech, zonder Tagliafico

Ten Hag: 'Goede hoop dat Ziyech erbij is'

Ajax moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen stellen zonder Nicolás Tagliafico. De Argentijn is met een heupblessure teruggekomen van de interlandperiode. Het is nog niet duidelijk of hij dinsdag wel beschikbaar is in de Champions League tegen Benfica.

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dat Hakim Ziyech wel mee kan doen in Friesland. Ziyech raakte in de laatste wedstrijd voor de interlandbreak (tegen AZ) geblesseerd aan zijn hamstring. Hij moest daardoor afzeggen voor het Marokkaanse elftal.

Ziyech loopt blessure op tegen AZ

"Hakim is donderdag weer aangesloten bij de groep. Vandaag (vrijdag, red.) hebben we een intensievere training. Dan gaan we zien hoe het gaat. Maar ik heb goede hoop dat Ziyech erbij is. Als hij fit is, gaan we hem ook gebruiken", liet Ten Hag weten op de persconferentie.

Ten Hag voorzichtig met De Jong en Mazraoui

Lasse Schöne, Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui kampten de afgelopen week met (vermoeidheids)klachten. Volgens Ten Hag is Schöne gewoon fit, De Jong en Mazraoui zijn waarschijnlijk ook inzetbaar. De trainer is wel voorzichtig met hen, omdat Ajax een druk programma voor de boeg heeft.

"Spelers sparen, zo zou ik het niet willen noemen. Je kunt wel iemand uit voorzorg niet laten spelen. Je wilt altijd met de besten spelen. Soms moet je het zo organiseren dat je tegen de sterkste teams met de sterkste spelers in het veld staat", aldus Ten Hag.

De Ligt: 'Kan bepalende week worden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl