NOS Sport

Wimbledon voert tiebreak in bij 12-12 in beslissende set

Vanaf volgend jaar wordt op Wimbledon op 12-12 in de laatste set een tiebreak gespeeld. Dat heeft de All England Lawn Tennis Club, de organisatie van het toernooi, vrijdag bekendgemaakt.

Daarmee behoort een marathonpartij als die tussen John Isner en Nicolas Mahut tot het verleden. De Amerikaan won in 2010 na elf uur en 5 minuten (verdeeld over drie dagen) met 70-68 in de vijfde set.

Kritiek

Dit jaar laaide de kritiek weer op toen Kevin Anderson en Isner 6 uur en 36 minuten op de baan stonden (26-24 in de laatste set), waardoor het resterende programma van die dag niet afgemaakt kon worden.

Bovendien zag het publiek al die tijd amper rally's omdat het een duel tussen twee servicekanonnen was.

AFP
John Isner en Nicolas Mahut poseren na hun heroïsche partij uit 2010 bij het scorebord

Bij de US Open volgde er in de beslissende set al een tiebreak, maar daar gewoon bij 6-6. Op de Australian Open en Roland Garros gaan ze vooralsnog gewoon door tot er een verschil van twee games is.

Een zooitje

"Het is zo wel een beetje een zooitje met de grandslamtoernooien", vindt NOS-tenniscommentator Mark Brasser. "Straks zegt Roland Garros wij gaan een tiebreak bij 8-8 doen en in Australië dan bij 10-10. Er is geen eenduidigheid voor de toeschouwers."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl