Nederland op drempel WK-finale volleybal: wie stuit Boskovic?

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sterk serveren en Boskovic afstoppen is het devies voor de volleybalsters

Willen de Nederlandse volleybalsters de finale van het WK halen, moeten ze vrijdagochtend af zien te rekenen met Servië. Een lastige opgave. Toch kan Oranje van de eigen krachten uitgaan, zeker ook omdat het een sterk wapen heeft met de service, die door meerdere landen wordt gevreesd.

"Het verkleint de kans op een rally met 75 procent", aldus bondscoach Jamie Morrison. "Als je goed serveert, maak je je tegenstander vleugellam. Dat zagen we ook de vorige keer dat we tegenover Servië stonden. Het is de eerste kans om druk op je tegenstander te zetten."

De halve finale tussen Nederland en Servië begint vrijdagmorgen om 06.40 uur Nederlandse tijd. Het verloop van de wedstrijd is te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Flitsen van het duel in het Japanse Yokohama zijn te beluisteren in het Radio1Journaal op NPO Radio 1. Een samenvatting is te zien in het Lunchjournaal om 13.00 uur op NPO 1, het Sportjournaal van 18.45 uur op NPO 1 en het sportgedeelte van Nieuwsuur om 22.40 uur op NPO 2.

Tijana Boskovic FIVB

'Boskovic is geen godin'

Servië is regerend Europees kampioen en winnaar van zilver op de Spelen in Rio, maar werd vorige week afgetroefd door Nederland. Een scenario waar uiteraard weer op gehoopt wordt, maar dat heel moeilijk wordt.

Dat komt vooral omdat sterspeelster Tijana Boskovic in dat duel rust kreeg. Boskovic geldt als een van de beste volleybalsters ter wereld en weet alle ogen op zich gericht morgen. Hoe gaat Oranje haar afstoppen?

"Niet", is het resolute antwoord van Morrison. "Je moet haar zien te ontregelen. Ze is een van de besten in de wereld."

Het blok van Nederland moet dus op volle toeren draaien. "Ze is lastig te lezen en ze heeft wel héél veel kracht", zegt Kirsten Knip. "Maar ik heb zoiets van: 'Laat maar komen, ze is geen godin.' Wij kunnen daar volle bak tegen spelen."

STER Reclame