NH Nieuws

Het stadhuis van Haarlem is nog zwaarder beveiligd vanwege de bedreigingen tegen burgemeester Jos Wienen, meldt het Haarlems Dagblad.

Volgens het Openbaar Ministerie is de personeelsingang afgesloten en kan de fietsenstalling niet meer worden gebruikt. Per wanneer deze maatregelen zijn ingegaan, wil het OM niet zeggen.

In het deel van het stadhuis waar de vergaderzalen zijn, wordt volgens de krant gewerkt aan extra beveiliging door middel van een elektronisch toegangssysteem.

Bedreigd

Burgemeester Wienen wordt al langere tijd bedreigd. Over de aard en herkomst van die bedreigingen wil het OM nog altijd niets zeggen. De woning van de burgemeester wordt al langere tijd zichtbaar bewaakt en sinds begin deze maand staan er ook gewapende agenten voor de deur van het stadhuis als Wienen binnen is.

Vorige week werd bekend dat Wienen niet langer in zijn eigen woning woont en is ondergedoken. Dat leidde afgelopen zondag tot een grote steunbetuiging op de Grote Markt, voor de deur van het stadhuis. Honderden mensen kwamen daar samen om de burgemeester een hart onder de riem te steken.

Volgens NH Nieuws hebben de bedreigingen mogelijk te maken met de harde lijn van Wienen om criminaliteit te bestrijden. Hij liet onder meer een clubhuis van motorclub Hells Angels sluiten en rolde een illegaal casino op.

Veiligheidscheck

Juist vandaag maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend dat woningen van burgemeesters moeten worden gecheckt op veiligheid, omdat burgemeesters tegenwoordig vaak te maken hebben met bedreigingen. Nu vindt zo'n check alleen plaats als er daadwerkelijk sprake is van bedreigingen of agressie.

In onderstaande video zegt burgemeester Wienen niet te zullen zwichten voor de bedreigingen:

Burgemeester Haarlem: iets bereiken door bedreigingen gaat niet gebeuren

STER reclame