Twee Stints ANP / NOS

Goedemorgen! De rechter buigt zich in een kort geding over het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om alle Stints te verbieden op de openbare weg. En in Brussel zitten de Europese regeringsleiders bij elkaar voor de tweede dag van de Eurotop.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

Vanochtend verdwijnt geleidelijk de nevel en mist en 's middags is het vrij zonnig. Het wordt ongeveer 18 graden, er staat een beetje wind, die komt uit het noorden of noordoosten. Morgen en tijdens het weekend blijft het rustig najaarsweer, met maxima rond 16 graden.

Het weer van donderdag 18 oktober NOS / Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Utrecht dient een kort geding tegen minister Van Nieuwenhuizen over het besluit om Stints niet meer toe te laten op de openbare weg. Aanleiding is het ongeluk met zo'n elektrische bakfiets in Oss waarbij vier kinderen omkwamen. Een kinderdagverblijf heeft de zaak aangespannen.
  • De EU-leiders zijn opnieuw bij elkaar in Brussel op de tweede dag van de Eurotop. Er wordt onder meer gesproken over Italië, omdat dat land - ondanks de enorme staatsschuld - 37 miljard euro extra gaat uitgeven.
  • En De Bosatlas van de Wadden verschijnt. Met honderden kaarten, illustraties en foto's toont de atlas allerlei facetten van dit Unesco-werelderfgoed. De spanning tussen natuurbehoud en menselijke activiteiten vormt een rode draad in het naslagwerk.

Wat heb je gemist?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten dat woningen van burgemeesters moeten worden gecheckt op veiligheid. Volgens de Volkskrant gebeurt dat omdat burgemeesters tegenwoordig vaak worden bedreigd.

Het gaat om een algemene veiligheidscontrole, waarbij bijvoorbeeld de sloten en ramen worden bekeken en de aanwezigheid van een alarminstallatie. De check wordt door het ministerie betaald.

Beveiligers voor het stadhuis van Haarlem naar aanleiding van de bedreigde burgemeester Jos Wienen (midden) ANP

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Profbokser Saul 'Canelo' Alvarez heeft het meest lucratieve sportcontract ooit getekend. De wereldkampioen in het middengewicht krijgt voor elf gevechten maar liefst 317 miljoen euro van streamingdienst DAZN.

De Mexicaan verloor slechts een van zijn 53 profgevechten. Alleen de Amerikaan Floyd Mayweather was hem in 2013 de baas. Het eerste duel van Alvarez op basis van zijn contract is op 15 december tegen de Brit Rocky Fielding.

Fijne dag!

STER reclame