Shahid Khan AFP

Miljardair Shahid Khan ziet af van koop Wembley

time icon

Wembley, het befaamde voetbalstadion in Londen, blijft in handen van de Engelse voetbalbond. De FA was dicht bij een deal met de Amerikaanse miljardair Shahid Khan, maar de geboren Pakistaan voelde in de Britse voetbalwereld te weinig draagvlak voor zijn plan, dat hij afgelopen april lanceerde.

Khan is eigenaar van de Engelse voetbalclub Fulham en de American football-ploeg Jacksonville Jaguars en hoopte in de Londense voetbaltempel American football-wedstrijden uit de NFL te kunnen laten spelen. Hij had daar een bedrag van 680 miljoen euro voor over.

Verdeeldheid

Aanvankelijk kwam er een bod van 800 miljoen pond (ruim 900 miljoen euro) naar buiten, maar Khan en de FA besloten om de exploitatierechten van Wembley, die op 250 tot 300 miljoen pond werden ingeschat, in het bezit van de voetbalbond te laten. Ook was overeengekomen dat het stadion het decor zou blijven van de Cup Final en de wedstrijden van het Engelse elftal.

Het geld van Khan had gestoken kunnen worden in de opleiding en ontwikkeling van jonge spelers. Het hele feest is nu echter afgeblazen. "Het zorgde voor meer verdeeldheid dan verwacht", kijkt FA-directeur Martin Glenn terug op de voorgenomen wisseling van eigenaar. "Daarom heeft Khan besloten zijn aanbod in te trekken."

STER Reclame