Kevin Durant en Stephen Curry waren samen goed voor 59 punten
NOS Sport

NBA-kampioen Warriors begint nieuwe seizoen met zege

Golden State Warriors heeft voor het eerst in drie jaar zijn eerste wedstrijd van het NBA-seizoen gewonnen. De regerend kampioen was Oklahoma City Thunder met 108-100 de baas.

Stephen Curry nam zijn ploeg bij de hand met 32 punten, 9 assists en 8 rebounds. Ook Kevin Durant was met 27 punten goed op dreef tegen de ploeg die hij twee jaar geleden verliet voor de Warriors.

Bij de ploeg uit Oklahoma ontbrak sterspeler Russell Westbrook nog na een knieoperatie. Hij was vorig seizoen in de reguliere competitie voor de tweede keer op rij goed voor een triple-double (meer dan tien punten, rebounds en assists) als gemiddelde: 25,4 punten, 10,1 rebounds en 10,3 assists.

Warriors nog niet in kampioensvorm

De einduitslag maskeerde niet dat de Warriors nog ver verwijderd zijn van hun topniveau, dat ze in de jacht op een derde opeenvolgende titel nodig zullen hebben. "We zagen er nog niet als onszelf uit", gaf coach Steve Kerr toe. "Dat is geen verrassing. We hebben nog een paar weken nodig."

Dat bleek onder meer tijdens de schotpogingen van achter de driepuntslijn. Normaal gesproken is dat een van de wapens van de Warriors, maar deze keer bleek de ploeg het vizier nog niet op scherp te hebben staan. Slechts 7 van de 26 pogingen ploften door de ring.

"We speelden een degelijke wedstrijd, maar niets spectaculair. We maakten veel fouten", zei Curry. "Maar dat hoort bij de opbouw van een seizoen."

Curry's laatste driepunter viel wel op een cruciaal moment. Oklahoma was in de slotminuten tot op twee punten genaderd, toen Curry van ver raak schoot en daarmee de Warriors weer lucht gaf.

De Warriors poseren met hun kampioensringen

Voorafgaand aan de wedstrijd namen de Warriors hun kampioenschapsringen van het afgelopen seizoen in ontvangst.

De volgens Warriors-coach Kerr "obsceen mooie" ringen hebben een omkeerbare bovenkant, met aan de ene zijde 74 blauwe saffieren en aan de andere zijde 74 witte diamanten. Het getal 74 staat voor het aantal wedstrijden dat de Warriors vorig seizoen hebben gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl