Olivier Myny (r) in actie
NOS Voetbal

Belgische media: eerste bekentenis in fraude- en matchfixingschandaal

De Belgische voetballer Olivier Myny heeft volgens Belgische media toegegeven eind vorig seizoen in aanloop naar de wedstrijd van zijn club Waasland-Beveren tegen KV Mechelen te zijn benaderd om de uitslag van het duel te beïnvloeden. Die wedstrijd wordt specifiek genoemd in het omvangrijke fraude- en matchfixingschandaal in het Belgische voetbal dat een week geleden aan het licht kwam.

Myny is een van de personen die in het kader van het onderzoek door de Belgische justitie uitvoerig is ondervraagd. Onder andere de kranten Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad melden dat Myny tijdens dat verhoor zijn bekentenis zou hebben gedaan.

De ex-speler van Waasland-Beveren zou daarmee de eerste speler in de hoogste Belgische voetbalklasse zijn die een poging tot matchfixing toegeeft. Myny zou tijdens het verhoor hebben gezegd geen gehoor te hebben gegeven aan het verzoek en zijn uiterste best te hebben gedaan tijdens de bewuste wedstrijd.

Criminele organisatie

Myny is inmiddels vrijgelaten, maar blijft wel verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en van private corruptie. De onderzoekers bekijken ondertussen of zijn uitspraken kunnen worden geïnterpreteerd als een poging tot wedstrijdvervalsing.

Het Belgische Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat een van de zaakwaarnemers van Myny, Thomas Troch, wordt verdacht. Eerder deze week werd Troch ondervraagd, maar ook hij werd later weer vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl