Een optreden bij het Amsterdam Dance Event van vorig jaar ANP

Goedemorgen! De leiders van de EU-landen praten verder over de brexit, maar een deal lijkt vooralsnog ver weg. In Amsterdam begint vandaag het Amsterdam Dance Event.

Het is bewolkt, met hier en daar een opklaring. Wel blijft het droog en is de temperatuur opnieuw hoog voor de tijd van het jaar: vanmiddag wordt het tussen de 19 en 22 graden. De komende dagen is het iets kouder, maar blijft het voornamelijk bewolkt.

NOS

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Alle grote namen uit de dancewereld zijn vanaf vandaag in Amsterdam te vinden voor het Amsterdam Dance Event. Het evenement, met tientallen feestjes door de hele stad, duurt tot en met zondag. Dit jaar worden zo'n 400.000 bezoekers uit 90 landen verwacht.
  • De EU-leiders praten in Brussel over de brexit. Tijdens de top moet blijken of een doorbraak in de onderhandelingen mogelijk is. De hoop op een deal is de afgelopen dagen flink getemperd. Volgens de EU moet het Verenigd Koninkrijk met nieuwe ideeën komen.
  • In de rechtbank Rotterdam is een pro formazitting in het proces tegen Melis A. De 22-jarige Rotterdamse van Turkse afkomst reisde medio 2016 een Nederlandse jihadstrijder achterna.
  • In Amsterdam wordt een dijk op een geheel nieuwe manier versterkt. Volgens het Hoogwaterbeschermingsprogramma gaat het om een wereldprimeur. De dijk wordt met stalen pinnen aan de ondergrond vastgemaakt.
  • En de vrouwen van Ajax spelen in de achtste finale van de Champions League tegen het Franse Olympique Lyon van Nederlands international Shanice van de Sanden. De wedstrijd begint om 19.00 uur.
Shanice van de Sanden NOS

Wat heb je gemist?

Als het aan de ChristenUnie ligt krijgen kinderen die door een anonieme spermadonor zijn verwekt voortaan een gratis dna-test.

De partij wil de 40.000 kinderen tegemoetkomen die vóór 2004 zijn verwekt door een anonieme donor. Zij weten vaak niet wie hun biologische vader is. Het lijkt erop dat de test er ook echt komt. De verwachting is dat een meerderheid van de Tweede Kamer het voorstel steunt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Arnaut Danjuma Groeneveld stond gisteravond voor het eerst in de basis bij het Nederlands elftal, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen België. Hij scoorde meteen de gelijkmaker. Een knappe prestatie, die volgens de voetballer zelf bijzonder is omdat hij in de Belgische competitie speelt.

"Dat het hier in België gebeurde, maakt het voor mij extra mooi", zei Groeneveld, die afgelopen zomer een transfer maakte van NEC naar Club Brugge.

Groeneveld na eerste interlandgoal: 'Ga mezelf niet prijzen'

Fijne dag!

STER reclame