NOS Voetbal

Koeman en Depay zien Oranje doorgroeien: 'We kunnen niet meer terug'

Oranje houdt zich ook in België knap staande met gelijkspel

Het 1-1 gelijkspel in het oefenduel met België heeft het Nederlands elftal "geen punten opgeleverd", aldus Ronald Koeman, maar wel de bevestiging dat de 3-0 overwinning op Duitsland van afgelopen zaterdag geen incident was.

"We kunnen niet meer terug. We zijn een weg ingeslagen en het moet alleen maar beter worden", zei uitblinker Memphis Depay na afloop. "We moeten altijd minimaal een 6 halen en dan hebben we spelers die individueel het verschil kunnen maken."

En daar is hij er een van, vindt ook de bondscoach. Koeman: "Hij was geweldig. Een geweldige speler die zich nog steeds ontwikkelt."

Depay kan zijn goede spel wel verklaren: "Ik voelde me vrij. Ik ben ook superhappy buiten het veld, dat is ook belangrijk. Verder voel ik het vertrouwen van de bondscoach. Ik heb alles op een rijtje."

Omdat Duitsland in de Nations League-poule van Oranje ook verloor van Frankrijk is die ploeg uitgeschakeld voor de volgende ronde. Alleen Nederland kan wereldkampioen Frankrijk nog voorbij gaan in de strijd om de groepswinst.

Koeman: "Er ligt nu een fundament dat je niet bij voorbaat derde en laatste wordt. Veel mensen zullen gedacht hebben dat we een puntje zouden halen in deze groep, maar het zijn er al drie. Wie weet halen we er nog een aantal."

Groepshoofd bij het EK?

De bondscoach kijkt zelfs al verder dan de groepsfase van de Nations League: "Nog meer punten zou betekenen dat we sowieso niet degraderen, maar ook dat we groepshoofd zijn bij het EK (als Nederland zich kwalificeert, red.)."

Koeman ziet Oranje groepshoofd worden op EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl