Robin Haase
NOS SportAangepast

Bijltjesdag voor de Nederlandse tennissers in de Benelux

Het is geen beste dag voor het Nederlandse tennis. Voor zowel Robin Haase, Tallon Griekspoor en Arantxa Rus viel vandaag het doek in de eerste ronde van het toernooi dat ze speelden.

Haase verloor in Antwerpen in twee tiebreaks van de Wit-Russische nummer 97 van de wereld, Ilja Ivasjka: 6-7 (5), 6-7 (8). Hij werkte nog wel vier matchpoints weg, maar het vijfde werd hem fataal.

Voor Haase was het na zijn nederlagen in Shanghai en Tokio al de derde keer op rij dat hij in de eerste ronde onderuit ging .

Zieke Griekspoor

Tallon Griekspoor zou ook nog in actie komen in de Belgische havenstad. Hij stapte 's ochtends echter ziek uit bed. Na wildcards in Rotterdam en Rosmalen had hij voor het eerst op eigen kracht een ATP-toernooi bereikt.

Rus was in Luxemburg kansloos tegen Belinda Bencic: 2-6, 1-6. De 21-jarige Zwitserse was begin 2016 de nummer zeven van de wereld, maar is mede door de nodige blessures afgezakt naar de 47ste plaats.

Tegen Rus liet ze zien dat ze het tennissen zeker nog niet verleerd is. Bencic domineerde vanaf de baseline en zette Rus in de rally constant onder druk.

Arantxa Rus

Kiki Bertens speelt deze week in Moskou, waar ze zich met een halvefinaleplaats voor de WTA Finals plaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl