ANP

Wekdienst 16/10: terreurverdachten voorgeleid en militairen naar Sydney

time icon

Goedemorgen! Zeven terreurverdachten horen vandaag of ze vast blijven zitten en meer dan twintig militairen gaan naar Sydney, om mee te doen aan de Invictus Games.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van dinsdag 16 oktober.

Het wordt vandaag weer bijzonder warm met 22 tot 26 graden. Verder wordt het vrij zonnig, hoewel er ook wat wolkensluiers overtrekken. Na vandaag minder warm, maar morgen stijgt het kwik toch weer tot boven de 20 graden.

NOS

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De zeven terreurverdachten die vorige maand werden opgepakt horen of ze langer vast blijven zitten. Volgens het OM hadden ze plannen om een aanslag te plegen tijdens een evenement.
  • Minister Van Nieuwenhuizen lanceert in Den Haag een internationale klimaatcommissie. Onder anderen Ban-Ki Moon en Bill Gates zijn eraan verbonden.
  • En er vertrekken 24 Nederlandse militairen en veteranen richting Sydney. Ze gaan meedoen aan de Invictus Games, een sportevenement voor gewonde militairen.

Wat heb je gemist?

In Sittard is na een brand in een woonboerderij een drugslab ontdekt. Vermoedelijk werd daar cocaïne geproduceerd, maar omdat het te gevaarlijk is om het pand binnen te gaan, kan niet worden getest om welke drugs het precies gaat. Bij het blussen was er een explosie. De woonboerderij is zwaar beschadigd en wordt gesloopt.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Drugslocatie ontdekt bij woningbrand Sittard

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Tientallen leerlingen van een basisschool in Lelystad zijn de rest van de week vrij omdat de invaller die voor de klas stond ontslag heeft genomen. Door het tekort aan onderwijzers lukt het niet om een vervanger te vinden en dus zit er niets anders op dan lessen te laten uitvallen. De school zegt dat het gaat om een tijdelijke situatie. En geluk bij een ongeluk: het is heerlijk buitenspeelweer...

Fijne dag!

STER Reclame