Steven de Jongh tijdens de Tour de France van afgelopen zomer Pro Shots

Voorspoedig herstel ploegleider Steven de Jongh na val in Spanje

time icon Aangepast

Steven de Jongh is maandag bewusteloos langs de weg gevonden in Spanje. De Spaanse politie was een zoektocht begonnen naar de Nederlandse ploegleider van wielerploeg Trek nadat hij niet was teruggekeerd na een fietstocht in La Ganga, waar hij een huis heeft.

De 44-jarige De Jongh werd aangetroffen in een ravijn en afgevoerd naar het ziekenhuis, waar zijn verwondingen na onderzoek bleken mee te vallen. Hij heeft niets gebroken, maar wel een hersenschudding en kan zich niets meer van het incident herinneren. Scans hebben uitgewezen dat er geen blijvende schade zal zijn.

Onderzoek

Volgens de Spaanse radio onderzoekt de politie of De Jongh mogelijk is aangereden door een auto, aangezien er een remspoor is aangetroffen. Volgens correspondent Edwin Winkels waren de wegen in het gebied nat door de hevige regenval vanwege orkaan Leslie.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Steven de Jongh is bij kennis en ligt in ziekenhuis in Girona'

Wielrenner Robert Gesink liet via Twitter weten dat hij De Jongh kort heeft gesproken. De Lotto-Jumbo-renner was na het nieuws van de vermissing ook gaan zoeken en wijst erop dat De Jongh mede dankzij wieler-app Strava is gevonden. "Zo blij om hem te hebben gezien en hem kort te hebben gesproken", schrijft Gesink, die de politie en de brandweer bedankt voor hun inzet.

Robert Gesink
@RGUpdate
After we heard the news about @stevendejongh we went out to search. So, So happy to see him and speak to him briefly. People, always make sure your beloved ones can find you! @Strava pointed in the right direction. Merci @mossos @bomberscat ! True heroes.
6 maanden geleden

Om 18.04 uur meldde Renée Meijer, echtgenote van De Jongh, dat haar man is gevonden door een helikopter. Meijer maakte zich vanmiddag zorgen over haar man en vroeg via Twitter om hulp. "Mijn man Steven de Jongh is vertrokken op zijn fiets en wordt sinds 10.30 uur vermist. In de regio rond La Ganga. Als je daar bent, help me alsjeblieft om hem te vinden. Hij reed op een Trek-fiets en in een Trek-outfit."

Renee Meijer
@reneemeijer02
People of twitter help me please. My husband @stevendejongh went on his bike and is missing since 10.30 . Around #laGanga area. If you are there help me please to find him. He went on a Trek bike in a trek suit. Retweet please.
6 maanden geleden

Volgens de wieler-app Strava, waarop de route van De Jongh is vastgelegd, vertrok De Jongh om 9.52 uur vanuit Calonge. De app heeft een rit van 62,5 kilometer geregistreerd, in een tijd van 2 uur en 4 minuten.

Renee Meijer
@reneemeijer02
Dear people of twitter also thanks to you we found @stevendejongh we are all so so happy! He will be ok, only very sore and a big headache , nothing else. I have spoken with him. ❤️
6 maanden geleden
De rit van Steven de Jongh in Spanje op Strava Strava

STER Reclame