Agenten in het lege station van Keulen EPA

De politie van Keulen heeft op het centraal station een einde gemaakt aan een gijzelingsactie. De gijzelnemer is daarbij zwaargewond geraakt en moest worden gereanimeerd. De vrouw die hij enige tijd vasthield in een apotheek aan de achterzijde van het station, is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een speciale politie-eenheid slaagde erin de apotheek binnen te dringen en de gijzelnemer te overmeesteren. De agenten maakten daarbij gebruik van flitsgranaten.

De man zou voorafgaand aan de gijzeling een meisje in brand hebben willen steken in een nabijgelegen McDonald's. Dat is niet bevestigd door de politie. Tijdens de gijzelingsactie is er wel een gewond meisje uit het station gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Of er een verband is met de gijzeling, is onduidelijk.

Contact met gijzelnemer

Eerder op de middag werd contact met de gijzelnemer gelegd. Een team van deskundigen was ter plaatse om met hem te onderhandelen over de vrijlating van de vrouw. De politie kan niet zeggen of de man een terroristisch motief had voor zijn daad.

Zwaarbewapende agenten met machinegeweren stonden paraat in en rond het station:

Veel politie op de been bij gijzelingsactie station Keulen

Duitsland is nog altijd alert op terroristische aanslagen, bijna twee jaar na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn waarbij elf doden vielen.

Het stationsgebouw blijft voorlopig nog dicht voor het publiek vanwege politieonderzoek. Het treinverkeer rond Keulen ligt nog stil.

Hulpdiensten paraat bij station Keulen Twitter / @nrwaktuelltv

STER reclame