NOS Nieuws

Wekdienst 15/10: Malek F. voor de rechter en nieuwe snoepgroentes

Goedemorgen! Later vanochtend presenteert de commissie-Giebels zijn rapport over misbruik en mishandeling bij Defensie en in Den Haag praat de coalitie verder over de dividendbelasting.

Het wordt vandaag opnieuw een warme oktoberdag met temperaturen die kunnen oplopen tot 25 graden. Een zwakke tot matige zuidelijke wind voert de warme lucht aan. Lokaal kan er een bui vallen, verder zijn er flinke perioden met zon. Ook morgen blijft het nog warm.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Malek F., de man die in mei in Den Haag met een mes drie mensen neerstak, moet voor de rechter verschijnen in een pro-formazitting.
  • De commissie-Giebels presenteert zijn bevindingen over misbruik en mishandeling bij Defensie.
  • De Britse premier May dineert met de 27 EU-leiders. Woensdag moeten ze tot een principeakkoord komen over het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU.
  • De Chinese premier Li Keqiang is op bezoek in Den Haag.
  • De coalitie gaat weer verder praten over de dividendbelasting.
  • En op de Food Inspirations Days op het jaarlijkse foodcongres in Veghel worden nieuwe snoepgroentes gepresenteerd.

Bekijk in deze video hoe koks voorbeelden van nieuwe snoepgroenten presenteren:

Van een slush puppie van pompoen tot een zure mat van komkommer

Wat heb je gemist?

Steeds meer invalleerkrachten krijgen een contract aangeboden, waardoor de invalpools leeg raken. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs zeven regionale invalpools. Die leveren vervangers als scholen iemand nodig hebben, bijvoorbeeld bij ziekte, maar ze moeten steeds vaker nee verkopen.

Bij de meeste pools is een derde van de leraren vertrokken. Ze zijn nu vaak in vaste dienst van een school waar ze eerder al op invalbasis werkten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Harper Yeats is pas vijf maanden oud, maar heeft binnenkort al alle vijftig staten van de Verenigde Staten bezocht. Donderdag zal ze haar 50ste staat bezoeken: Vermont.

Haar ouders hadden al langer het idee om alle vijftig staten van de Verenigde Staten te bezoeken, maar kwamen pas op het idee om dit samen met hun dochter te doen toen ze hoorden van de 'All Fifty States Club'. Harper wordt waarschijnlijk het jongste lid van de club.

Toch doen haar ouders het niet voor het record. Ze hopen vooral dat het later een inspiratie voor hun dochter is om het vertrouwen te krijgen om te doen wat ze wil.

En zoals bijna iedereen dat tegenwoordig heeft, heeft ook Harper een eigen Instagram-account, waar je al haar foto's kunt bekijken.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl