NOS Sport

Het is 25 graden, maar startschot klinkt toch voor shorttrackers

Startschot klinkt voor shorttrackers: 'Benen zijn naar de kloten'

Je zou het niet zeggen gezien de huidige temperaturen, maar de shorttrackers zijn begonnen aan een nieuw seizoen. Traditioneel bij de Invitation Cup in Thialf.

Dat ging niet bij iedereen van een leien dakje. "Laten we er maar niet teveel over praten. Mijn benen zijn behoorlijk naar de kloten na een zware trainingsweek, maar mijn kop zit er goed op", aldus Suzanne Schulting, de olympisch kampioene op de 1.000 meter.

Knegt kreeg van bondscoach Jeroen Otter een week extra rust om bij te komen van het drukke en stressvolle olympische jaar. En dus is ook hij nog niet in beste vorm: "Het schaatsen op zich gaat wel goed, maar ik mis nog veel power."

Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting

In maart zijn de WK in Sofia en in januari de EK in Dordrecht. "Dat moet het hoogtepunt worden", zegt Schulting. "Kampioen worden in eigen land." Volgende week begint het wereldbekerseizoen in Amerika.

Hoe gaat het met Van Kerkhof?

Yara van Kerkhof is in afwachting van een zitting bij het sporttribunaal CAS omtrent haar afwijkende bloedwaarden van twee jaar geleden, maar gaat ervan uit dat ze aanwezig zal zijn bij de opening van het wereldbekerseizoen.

"Ik denk dat ik de komende twee wereldbekerwedstrijden gewoon kan rijden. Anders hadden we echt wel gehoord dat de zitting binnenkort al is. Dus daar ga ik lekker naar toe werken", aldus Van Kerkhof.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl