NOS Nieuws

Fans KV-Mechelen steunen club: 'In goede en slechte tijden'

Aangeslagen voetbalfans kwamen vandaag bijeen in het Belgische Mechelen. Twee bestuursleden van voetbalclub KV-Mechelen werden afgelopen week opgepakt in een groot onderzoek naar matchfixing en corruptie in de hoogste divisie.

Vanwege interlands wordt er niet gespeeld dit weekend, maar supporters verzamelden zich toch in het stadion. "Niemand weet hoe of wat. Het is een bom die hier gedropt is", verwoordt een vrouwelijke supporter het heersende gevoel. "Wij steunen onze club in goede en slechte tijden."

De fans maken in de catacomben een enorm spandoek. Later komen ook de spelers en coach naar het stadion:

'We steunen onze club, in goede en slechte tijden'

Het Belgische onderzoek richt zich met name op twee spelersmakelaars. Zij zouden uitslagen hebben beïnvloed en hebben gefraudeerd bij transfers van spelers.

Er zijn ook twee scheidsrechters aangehouden. En vooral dat verbaast de Belgische voetbalverslaggever Peter 't Kint. "Na 20 of 30 jaar in het voetbal schrik je niet zo snel meer, maar dat ook scheidsrechters betrokken zijn..."

Structurele fout

Volgens de journalist van Sport/Voetbalmagazine is het geen verrassing dat er wordt valsgespeeld in het voetbal. "De structurele fout is dat mensen voetbal zien als een sport, terwijl het een grote economie geworden is waar ontzettend veel geld in omgaat."

Dat lijkt de Mechelen-supporters niet uit te maken. Met honderden zongen zij vanmiddag de spelers en coach toe:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl