Dusan Tadic na het missen van een strafschop

Tadic mist strafschop en speelt gelijk, Rusland zet stijgende lijn voort

Servië en Roemenië hebben in de Nations League voor de tweede keer in ruim een maand tijd gelijkgespeeld. Na de 2-2 in september in Belgrado, kwamen beide teams in Boekarest niet tot scoren.

Servië speelde de tweede helft met een man meer. De Roemeense verdediger Gabriel Tamas kreeg kort voor rust een rode kaart van de Nederlandse scheidsrechter Kevin Blom omdat hij met zijn voet hoog en hard inkwam en bijna het hoofd raakte van Mijat Gacinovic.

Ajacied Dusan Tadic, aanvoerder van Servië, schoot de bal uit de strafschop na een korte en trage aanloop hard over.

Harde wedstrijd

Met elf tegen tien wist Servië, in een af en toe harde wedstrijd, het verschil in de tweede helft ook niet te maken. In de slotfase werd een doelpunt van Aleksandar Mitrovic afgekeurd wegens buitenspel.

Servië blijft in groep 4 van divisie C van de Nations League koploper met acht punten uit vier duels. Roemenië is tweede met zes punten uit vier wedstrijden. Montenegro kan later op zondag op zeven punten komen als het wint van het nog puntloze Litouwen.

Denis Tsjerysjev (l) viert de 2-0

Rusland is in de Nations League nog altijd zonder nederlaag. De organisator van het laatste WK, waarop het zelf tot de kwartfinales reikte, was in Sotsji met 2-0 te sterk voor Turkije.

Rusland won in september de uitwedstrijd tegen Turkije met 2-1. Donderdag eindigde het thuisduel met Zweden in 0-0.

Tsjerisjev

Roman Neustädter stond in de 20ste minuut op de juiste plaats toen de bal na een hoekschop tegen de paal werd geschoten en weer het veld inkwam. Denis Tsjerysjev nam een kwartier voor tijd het tweede doelpunt voor zijn rekening. Tsjerysjev maakte op het WK vier doelpunten.

Rusland leidt in groep 2 van divisie B van de Nations League met zeven punten uit drie duels. Turkije is tweede met drie punten uit drie wedstrijden. Zweden is met één punt (na twee wedstrijden) voorlopig laatste.