Hockeyers Oranje-Rood winnen doelpuntrijk duel met Rotterdam

Hockeyers Oranje-Rood boeken zege op Rotterdam

De hockeyers van Oranje-Rood hebben een fraaie overwinning geboekt in en tegen Rotterdam. Het hoofdklasseduel eindigde in 3-4.

Oranje-Rood kwam in Rotterdam na bijna tien minuten hockeyen op voorsprong dankzij een benutte strafcorner van Niek van der Schoot. Rotterdam werd wakker geschud en maakte kort achter elkaar twee doelpunten (Thijs van Dam en Albert Beltran).

Twee keer Van der Weerden

Na rust kwam Oranje-Rood vlammend uit de kleedkamer. Thomas Briels maakte de gelijkmaker (2-2) en met twee strafcorners bezorgde Mink van der Weerden de Eindhovense ploeg een 4-2 voorsprong.

Vlak voor tijd maakte Jeroen Hertzberger er nog 3-4 van, maar een gelijkspel of een overwinning was niet meer haalbaar voor de Rotterdamse ploeg.

Amsterdam Tilburg 7-1

Koploper Bloemendaal had weinig moeite met Den Bosch, al duurde het even voor de bezoekers op voorsprong kwamen. Florian Fuchs zette Bloemendaal op 1-0, even later maakte Yannick van der Drift er 2-0 van.

Voor rust deden de hockeyers van Den Bosch nog wel iets terug dankzij een goal van Arjen Lodewijks. In de tweede helft was Roel Bovendeert met twee doelpunten (een strafcorner en een velddoelpunt) verantwoordelijk voor de 1-3 en 1-4.