Noordwijk aan zee Nellie Bartels / NOS

Het blijft nog een paar dagen bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dat komt doordat de restanten van de tropische orkanen Leslie en Michael niet over ons land trekken, zoals eerder werd verwacht, maar wegtrekken over de Middellandse Zee.

Morgen loopt de temperatuur opnieuw op naar 22 tot 25 graden. Het blijft op veel plaatsen droog en de zon schijnt geregeld. Ook dinsdag is het nog warm, zo'n 21 tot 25 graden met veel zon.

Woensdag en donderdag koelt het af naar zo'n 17 tot 20 graden, maar dat is nog steeds hoger dan normaal voor de tijd van het jaar. Ook is er meer bewolking en valt er af en toe een bui.

Vrijdag en het weekend lijkt het meest droog te blijven en ligt de temperatuur rond de normale waarde van zo'n 15 graden. In de nacht wordt het wat kouder, met minima tussen de 8 en 11 graden.

Warmterecords

De afgelopen dagen sneuvelden diverse warmterecords. Nooit eerder was het zo warm op 12 en 13 oktober. Gisteren liep de temperatuur zelfs op tot 28 graden.

Ook vandaag is er weer een warmterecord gebroken. In Midden- en Noord-Limburg werd het 25 graden. Het oude record voor 14 oktober stond op 24 graden.

Egmond aan Zee John Klaver / NOS

STER reclame