NOS Sport

Caljouw niet naar finale Dutch Open, Nederlandse duo's wel

Caljouw niet in finale Dutch Open

Badmintonner Mark Caljouw is net als vorig jaar bij de Dutch Open gestrand in de halve finales. De nummer 33 van de wereld, die in Almere als eerste was geplaatst, boog in de halve finales met 18-21, 19-21 voor Sourabh Verma uit India.

In de eerste game stond Caljouw slechts twee keer voor (1-0 en 6-5), maar in de gelijkopgaande tweede was dat vaker het geval. Hij was bij 19-17 zelfs dicht bij gamewinst, maar daarna pakte hij tegen de mondiale nummer 62 geen punt meer.

De 23-jarige Caljouw ontmoette Verma eerder in 2016 op de Oostenrijkse Open. Toen was het krachtsverschil groter en verloor hij in de derde ronde van het kwalificatietoernooi met 12-21, 15-21.

Bij de vrouwen gaat de finale in het enkelspel tussen de Deense Mia Blichfeldt en Qi Xuefei uit China.

Jacco Arends

Ook Jacco Arends en Selena Piek is het niet gelukt zich te plaatsen voor de eindstrijd. Het Nederlandse duo verloor met 12-21, 18-21 van de Britten Marcus Ellis en Laurens Smith.

Het koppel Ellis/Smith, dat in de vorige ronde Ruben Jille en Imke van der Aar uitschakelde, is als eerste geplaatst in Almere. In de finale is het Franse duo Thom Gicquel/Delphine Delrue de tegenstander.

Arends en Piek onderuit tegen Britten in halve finale Dutch Open

In het damesdubbelspel haalde Selena Piek wel de finale met haar partner Cheryl Seinen. In de halve finale versloegen ze de Deensen Maiken Fruergaard en Sara Thiegesen: 21-18. 21-19. In de eindstrijd wachten de Bulgaarse zussen Gabriela en Stefani Stoeva.

Jelle Maas en Robin Tabeling staan in de finale in het herendubbelspel. De als vijfde geplaatste Nederlanders versloegen in de halve finale Mathias Bay-Smidt en Lasse Molhede uit Denemarken met 21-18, 21-16. Zondag staan ze tegenover Wahyu Nayaka Pangkarynira en Ade Yusuf Santoso uit Indonesië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl