Tilburg Trappers werd al drie keer op rij kampioen in de Oberliga, maar promotie zit er niet in
NOS Sport

IJshockeyliga weigert Tilburg Trappers: 'Dit is een donkere dag'

De deur naar de DEL2, het tweede Duitse ijshockeyniveau, blijft dicht voor de Tilburg Trappers. "Dit is een donkere dag", sombert Ron van Gestel, voorzitter van de Brabanders, die al drie jaar op rij kampioen werden in de Oberliga.

Tilburg Trappers trad in 2015 toe tot die Oberliga, het derde niveau. Die competitie is in handen van de Duitse bond, in tegenstelling tot de twee klassen daarboven, die als een bv opereren waarin de clubs aandeelhouders zijn.

Promotie behoort dan ook alleen tot de mogelijkheden als de clubs in DEL2 daarvoor openstaan. "We hebben drie jaar lang het maximale gepresteerd", aldus Van Gestel. "Drie jaar waarin de nummer twee heeft mogen promoveren omdat die Duits is en wij niet."

Gesloten circuit

"Vanaf 2020/2021 mag de winnaar van DEL2 promoveren naar de DEL1, dat is nu nog een gesloten circuit. Dus wij hadden echt het gevoel dat ze de zaak open zouden gooien en hadden goede hoop in die flow mee te kunnen gaan."

De openheid houdt echter op bij de Duits-Nederlandse grens, waardoor Tilburg Trappers de 'toekomstambities moet heroverwegen'. Komende week gaat de leiding van de club om de tafel om de verschillende opties te bespreken.

Van Gestel: "Zij hebben een keuze gemaakt. Wij hebben hard op de deur geklopt, maar die deur is nu dicht. Uitwijken naar een ander land is een optie, maar je moet wel kijken of het haalbaar en betaalbaar is voor club en spelers."

In 2017 volgden we de ijshockeyers op de dag dat ze voor het tweede jaar op rij kampioen werden van de Duitse Oberliga.

De kampioensdag van Tilburg Trappers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl