Jordan Teze in Oranje onder 20
NOS VoetbalAangepast

KNVB straft spugende jeugdinternational Teze toch nog

De KNVB heeft jeugdinternational Jordan Teze toch geschorst. De 19-jarige verdediger van PSV spuugde vrijdag na de interland in Meppen tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland (1-1) richting tegenstander Salih Özcan.

Eerder vandaag liet Bert Konterman, de coach van Oranje onder 20, nog weten het bij een waarschuwing te willen laten.

Laagste

"Dit is ongeveer het laagste wat je als sportman kunt doen bij een tegenstander. Een ongelooflijk slecht voorbeeld", zei Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. "Dat tolereren we niet, dus is hij uit de selectie verwijderd."

Gudde nam die beslissing samen met directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. Teze ontbreekt dinsdag bij de volgende interland van de Nederlandse beloften, in Katwijk tegen Polen.

Konterman was eerder op de dag milder voor zijn pupil. "Wij zien dit als een incident, maar het mag wel duidelijk zijn dat we dit niet meer willen zien", zei Konterman.

Het 'spuugincident' werd door de Duitse pers al direct vergeleken met de ruzie tussen Frank Rijkaard en Rudi Völler tijdens het WK van 1990. Alleen excuses maken is volgens de KNVB niet genoeg. "Goed dat dat gebeurde, maar het was voor zo'n lage actie onvoldoende. Hier past onmiddellijk straf", aldus Gudde.

Excuses

Teze heeft via Instagram zijn excuses aangeboden. "Gisteravond ben ik in de wedstrijd tegen Duitsland in de fout gegaan. De KNVB heeft me terecht geschorst. Ik bied mijn excuses aan en aanvaard de consequenties. Dit zal niet meer gebeuren", schrijft hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl