NOS Voetbal•

Clubicoon Thierry Henry nieuwe trainer AS Monaco

Thierry Henry is de nieuwe trainer van AS Monaco. Hij is de opvolger van de deze week ontslagen Leonardo Jardim. Henry tekent voor drie jaar bij de nummer achttien van Ligue 1.

Het wordt voor Henry de eerste klus als hoofdtrainer. Hij komt over van de Belgische voetbalbond, waar hij de assistent is van bondscoach Roberto Martinez.

Het nieuws werd volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws bevestigd door Martinez na afloop van het Nations League-duel van België met Zwitserland. "Zijn vertrek was onvermijdelijk", zei Martínez. "Was het niet vandaag, dan over zes maanden of over een jaar. Wij zijn heel trots. Hij heeft ons veel bijgebracht. We wensen hem succes."

Thierry Henry

Met zijn keuze voor AS Monaco keert Henry terug naar waar het allemaal voor hem begon. De aanvaller startte zijn voetbalcarrière in 1994 bij de Monegasken. Na vier jaar trok hij naar Juventus, maar al snel maakte hij de overstap naar Arsenal waar hij acht jaar actief was. Bij de Gunners speelde hij 254 competitieduels waarin hij liefst 174 keer scoorde.

Na drie jaar FC Barcelona en vier jaar New York Red Bulls - in 2012 werd hij nog even verhuurd aan Arsenal - sloot hij in 2014 zijn carrière af.

Ook in het Franse elftal was Henry met 123 interlands een vaste waarde. Hij werd in 1998 wereldkampioen en in 2000 Europees kampioen met Les Bleus.

Thierry Henry bij het Belgische elftal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl