'Visser uit Urk verdacht van liquidatie Diemen'

time icon

De politie heeft een man uit Urk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een liquidatie in Diemen in 2016, meldt NRC. Het zou gaan om de moord op Vincent Jalink. Die werd doodgeschoten in zijn auto, waar ook zijn 9-jarige zoon in zat.

Volgens de krant is visser André K. aangehouden, die ook wordt genoemd in een onderzoek naar cocaïnesmokkel met een Urker kotter. Hij was gezien bij ontmoetingen met een aantal hoofdverdachten in die zaak, maar is uiteindelijk zelf niet vervolgd. De bemanning van dat schip werd vorig jaar op heterdaad betrapt met 260 kilo cocaïne aan boord. De eigenaar, Mohammed S., en de vier opvarenden moeten drie tot zes jaar de cel in.

Bronnen melden aan NRC dat K. met Jalink een conflict had over geld. Hij zou Mohammed S. hebben gevraagd dat geld te innen bij Jalink. Een half jaar na dat verzoek werd die vermoord. Jalink zelf was een bekende in de onderwereld en was vlak voor zijn dood veroordeeld voor witwassen.

Er is eerder al een verdachte aangemerkt in de zaak-Jalink. Gideon G. wordt ervan verdacht een van de uitvoerders te zijn van de moord. Mogelijk wordt de zaak in december inhoudelijk behandeld in de rechtbank in Amsterdam.

STER Reclame