Neymar, die een hattrick scoorde, in duel met middenvelder Branko Jovicic AFP

Onderzoek naar matchfixing bij CL-wedstrijd PSG-Rode Ster

time icon

Bij de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Rode Ster Belgrado van vorige week is mogelijk sprake geweest van matchfixing. Het Openbaar Ministerie in Frankrijk doet er onderzoek naar.

Een bestuurslid van de Servische club zou enkele miljoenen euro's hebben ingezet op een nederlaag van Rode Ster met vijf doelpunten verschil. De wedstrijd eindigde in 6-1 in het voordeel van PSG.

De UEFA werd een paar dagen voor de wedstrijd getipt over het voornemen van het bestuurslid. Het nieuws kwam van een anonieme bron, die de UEFA heel serieus zou nemen, schrijft de Franse krant L'Equipe. Voorzitter Aleksander Ceferin zou zelf de Franse justitie hebben ingelicht over de mogelijke matchfixingzaak.

PSG heeft met verbazing gereageerd. In een verklaring op de clubwebsite ontkennen de Parijzenaars iets te weten van matchfixing. PSG zegt mee te willen werken aan het onderzoek, maar waarschuwt wel naar de rechter te kunnen stappen als de club reputatieschade lijdt. Rode Ster heeft nog geen reactie gegeven.

STER Reclame