Trump en Ye in the oval office AFP

Kritiek collega's op Ye (voorheen Kanye West) na bezoek aan Trump

time icon

Het bezoek van Ye aan president Trump in het Witte Huis heeft de artiest die voorheen bekendstond als Kanye West kritiek van andere sterren opgeleverd. Zijn collega-rapper T.I. schreef op Instagram dat als hij bij de ontmoeting was geweest, hij Kanye tot moes had geslagen. Om precies te zijn, schreef T.I.: "to slap de'Fuq outta you bro For the People!!!"

De rapper zegt dat het ooit een eer was om samen te werken met Kanye, maar nu schaamt hij zich voor hem. Volgens T.I. heeft West zijn ziel verkocht. Hij sluit zijn Instagram-post af met een middelvinger-emoji, gericht tegen Trump en zijn Lil Cookie Boy Kanye.

Ook anderen waren niet heel blij met de rapper die verscheen met een rode MAGA-pet, acroniem van Trumps campagneslogan Make America Great Again.

Volgens West geeft de pet hem het gevoel "een superman" te zijn:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kanye over Trump: 'Je hebt een superman van me gemaakt'

De monoloog die de rapper in het Oval Office gaf tegenover de pers schoot alle kanten op en duurde tien minuten. Hij gebruikte het woord 'fuck' meerdere malen en aan het eind omhelsde hij de president. Trump had al die tijd geluisterd, waarna hij de monoloog omschreef als quite something en Ye "speciaal" noemde.

Stand-upcomedian Chelsea Handler twitterde dat Kanye Trump blijkbaar als een vaderfiguur beschouwt, maar dat Trump hem zeker niet als zijn zoon ziet.

Chelsea Handler
@chelseahandler
Kanye West says he thinks of Trump as a father. Guess who doesn’t think of Kanye as a son?
8 maanden geleden

Acteur George Takei (Mr. Sulu in Star Trek) liet ook zijn ongenoegen blijken. "Net als je denkt dat we de bodem hebben bereikt, praat Kanye West in het Oval Office met verslaggevers. Er is trouwens een behoorlijk erge orkaan geweest, meneer Trump."

George Takei
@GeorgeTakei
Just when you think we can't sink any lower, Kanye West is in the Oval Office talking to reporters. By the way, Mr. Trump, there was a really bad hurricane.
8 maanden geleden

Medestanders had Kanye ook. Wapenlobby-organisatie National Rifle Association (NRA) deelde de analyse van Kanye over het vuurwapengeweld in Chicago. Volgens Kanye en de NRA zijn illegale wapens het probleem en hebben Amerikanen het recht om wapens te dragen.

NRA
@NRA
#Kanye couldn’t have said it better:  Illegal guns are the problem, and we have the right to bear arms. The #NRA’s nearly six million members are glad to see a celebrity who gets it, and who is willing to stand with the #2A. @realDonaldTrump
8 maanden geleden

Ook de rappers 50cent en Diddy was het bezoek aan de president niet ontgaan.

50cent
@50cent
Niggas be like Trump you made me Superman. LOL
8 maanden geleden
Diddy
@Diddy
Somebody tell this NEGRO to give me a call! #NOTblackexcellence
8 maanden geleden

West is al langer een fervent aanhanger van Trump en ontmoette hem meerdere malen, onder meer in Trump Tower. Vorige week gaf hij een optreden in Saturday Night Live, verkleed als een waterfles, en hield na afloop een pro-Trumpspeech tot ongenoegen van een deel van het publiek.

Mirror Celeb
@MirrorCeleb
Kanye West dances in bizarre Perriere bottle costume after changing name - and no-one knows what to think https://t.co/omUGoT8L64
9 maanden geleden

STER Reclame