Koeman: 'Als we verwachte niveau halen, kunnen we winnen'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Koeman streng voor Van Dijk en niet bang om debutanten te laten spelen

Ronald Koeman vindt dat het Nederlands elftal zaterdagavond het Nations League-duel met Duitsland best kan winnen. De bondscoach memoreerde op de persconferentie aan goede fases tegen wereldkampioen Frankrijk, maar toen bleef het resultaat nog uit. Nu wacht een nieuwe kans.

"Als we het verwachte niveau halen, zoals tegen Frankrijk, maar dan voor een langere periode, dan kunnen we winnen", zei Koeman tijdens de persconferentie in Zeist. "Ik hoop dat we wat verder van het doel kunnen spelen, dan de eerste helft tegen Frankrijk."

Nederland speelt zaterdag de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. Het duel begint om 20.45 uur en is live te zien via NOS.nl, NPO 1 en de NOS-app. Op NOS.nl begint de voorbeschouwing om 20.00 uur. Ook via Langs de Lijn is de wedstrijd op de voet te volgen.

Goed resultaat

Koeman, die over een fitte selectie beschikt, hoopte dat de wedstrijd tegen Duitsland een moment wordt waarop Oranje niet alleen goed voetbalt, maar ook een goed resultaat haalt. "Je weet dat je iets kan bereiken, dat is één, Maar het uiteindelijke doel is dat je een resultaat pakt."

De Oranjedebutanten (Steven Bergwijn, Arnaut Groeneveld, Pablo Rosario en Denzel Dumfries) hebben volgens Koeman deze week een goede indruk gemaakt.

"Ze worden goed opgenomen in de groep. De jongens van PSV en Ajax hebben nu ook ervaring met het niveau van de Champions League, dus ze passen zich goed aan."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 'Koeman heeft alle reden om kritisch op mij te zijn'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Koeman tevreden over debutanten richting duel met Duitsland

Koeman stond ook nog stil bij Duitsland, dat afgelopen zomer een desastreus WK speelde. "Wat ik zie is dat ze veranderingen hebben aangebracht. Misschien zitten zij ook weer in een overgang met andere spelers, wat wij ook hebben gehad."

Kritiek op Van Dijk

De bondscoach uitte zich deze week nog kritisch op zijn aanvoerder Virgil van Dijk, die de voorbije periode een aantal keer opzichtig in de fout was gegaan.

"Hij heeft alle reden om kritisch te zijn", aldus de verdediger van Liverpool. "Hij is eerlijk en iemand die mensen beter wil maken."

Oranje wil het eerste succes boeken in de Nations League, na de nederlaag van vorige maand tegen Frankrijk (2-1). Duitsland heeft een punt overgehouden aan het eerste duel met de Fransen (0-0).

De wereldkampioenen van 2014 en 2018 ontmoeten elkaar dinsdag opnieuw in het Stade de France van Saint-Denis, nabij Parijs. Het Nederlands elftal oefent dan in Brussel tegen België.

Het Nederlands elftal neemt het met een fitte selectie op tegen Duitsland. Ronald Koeman kan in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA een beroep doen op al zijn 24 internationals.

De bondscoach kreeg maandag alleen slecht nieuws over middenvelder Davy Pröpper, die wegens een voetblessure niet inzetbaar bleek. Tijdens de trainingen in Zeist bleven zijn overige internationals de afgelopen dagen heel.

STER Reclame