NOS Nieuws

Prinses Eugenie en Jack Brooksbank geven elkaar het jawoord

Prinses Eugenie en Jack Brooksbank hebben elkaar het jawoord gegeven in de St. George's Chapel in Windsor, waar in mei ook prins Harry en Meghan Markle in het huwelijk traden.

"Het is spannend en een beetje eng, maar uiteindelijk trouw je met de persoon van wie je houdt", zei Eugenie vooraf tegen tv-zender ITV. Ze is de dochter van de gescheiden prins Andrew en Sarah Ferguson en de negende in de lijn van troonopvolging.

Eugenie droeg een witte japon van Peter Pilotto, het Britse modelabel van ontwerpers Peter Pilotto en Christopher De Vos.

  • AFP
    Robbie Williams
  • AFP
    Naomi Campbell
  • AFP
    Stephen Fry
  • AFP
    Jimmy Carr
  • AFP
    James Blunt
  • AFP
    Prins Charles
  • AFP
    Prins William en prins Harry, vergezeld door Kate Middleton en Meghan Markle
  • AFP
    Koningin Elizabeth en prins Philip

Net als bij het huwelijk van Harry en Meghan waren er bij het tweede Britse koninklijk huwelijk van het jaar veel bekende Britten aanwezig. Het publiek zag onder anderen zangers Robbie Williams en James Blunt, komiek Jimmy Carr, schrijver/acteur Stephen Fry en model Naomi Campbell aankomen op Windsor Castle, waar het stevig waait. Er waren naar verwachting 850 gasten.

Uiteraard waren ook koningin Elizabeth, prins Philip en prins Charles aanwezig bij de ceremonie, net als prins Harry en Meghan, en prins William en zijn vrouw Kate. Hun kinderen George (5) en Charlotte (3) waren bruidsjonker en bruidsmeisje. Het huwelijkspaar had 1200 'gewone' Britten uitgenodigd die de ceremonie binnen de kasteelmuren van Windsor op beeldschermen mochten volgen.

Na de kus op de trappen van de kapel is het echtpaar begonnen aan een koetsrit door Windsor. Daarna is er door Eugenies grootmoeder koningin Elizabeth een huwelijksreceptie georganiseerd. 's Avonds volgen een diner en feest op Royal Lodge Windsor, het ouderlijk huis van Eugenie.

Kritiek

Dat Eugenie zo kort na de bruiloft van Harry en Meghan, nota bene op dezelfde plek, in het huwelijk treedt, leidde in tabloids tot speculaties over rivaliteit tussen Meghan en Eugenie.

Ook hebben de hoge beveiligingskosten die het huwelijk met zich meebrengt, geleid tot onvrede bij veel Britten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl