De brandweer bij de ICE-wagon EPA

Agent trekt aan noodrem brandende ICE en evacueert passagiers

time icon

Op de hogesnelheidslijn tussen Keulen en Frankfurt is een wagon van de ICE in brand gevlogen waarna 510 treinpassagiers zijn geƫvacueerd. Hoe de brand in de achterste wagon van de trein is ontstaan is onduidelijk. Vijf mensen zijn lichtgewond geraakt.

Dat de wagon in brand stond werd vanochtend rond 06.30 uur ontdekt ter hoogte van Dierdorf, zo'n 30 kilometer boven Koblenz. Een agent in de trein heeft aan de noodrem getrokken en is meteen begonnen met het begeleiden van de evacuatie.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Brand in ICE-trein in Duitsland

De drukke snelweg A3 naast de spoorlijn moest in beide richtingen worden afgesloten vanwege de rookontwikkeling en om de passagiers uit de trein te halen. De passagiers zijn met bussen naar een opvanglocatie in de buurt gebracht. De wagon is volledig uitgebrand. Een tweede wagon is beschadigd geraakt.

De ICE rijdt tussen Amsterdam en Duitsland en Zwitserland en kan tussen Frankfurt en Keulen snelheden bereiken van 300 kilometer per uur. Deutsche Bahn schrijft dat het traject tussen Keulen en Frankfurt waarschijnlijk de hele dag niet gebruikt kan worden vanwege opruim- en reparatiewerkzaamheden. De NS waarschuwt dat passagiers rekening moeten houden met anderhalf uur vertraging door de brand.

STER Reclame