Novak Djokovic AFP

Djokovic en Federer stomen door naar halve finales Shanghai

time icon Aangepast

Novak Djokovic is hard op weg naar zijn vierde titel op het masterstoernooi van Shanghai. De Serviër tennist sinds deze zomer weer als vanouds (inclusief titels op Wimbledon en de US Open) en dat merkte ook Kevin Anderson in de kwartfinales van het Chinese toernooi: 7-6 (1), 6-3.

Djokovic doet voor de achtste keer mee in Shanghai en werd nog nooit voor de halve finales uitgeschakeld. Hij won het toernooi in 2012, 2013 en 2015.

Djokovic en Anderson schotelden de fans een hoogstaande eerste set voor. Nadat de Serviër op 5-6 een setpunt overleefd had, won hij simpel de tiebreak. In de tweede set kwam Djokovic na een snelle 3-0 voorsprong niet in de problemen.

Roger Federer is tevreden na zijn gewonnen partij tegen Nei Nishikori Reuters

Roger Federer drong voor de vijfde keer door tot de halve eindstrijd. De Zwitser was Kei Nishikori met 6-4, 7-6 (4) de baas.

Federer had zich met twee zware driesetters geplaatst voor de laatste acht. Ook tegen Nishikori had de Zwitser het lastig, maar setwinst zat er niet in voor de Japanner.

Federer en Nishikori vochten in fraaie rally's om de punten. De Zwitser brak de Japanner in de eerste set direct en gaf die voorsprong niet meer weg. Ook in de tweede set leverde Nishikori meteen z'n service in, maar ditmaal kwam hij wel langszij. In de tiebreak sloeg Federer vanaf 1-4 met zes punten op rij hard toe.

Zverev zeker van Finals

Alexander Zverev werd na een zege op Kyle Edmund (6-4, 6-4) de vijfde speler die zich verzekerde van een startbewijs voor de ATP Finals in Londen (11-18 november). Ook Rafael Nadal, Djokovic, Roger Federer en Juan Martin del Potro zijn al zeker.

STER Reclame