1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Voetbal

Belgisch voetbalschandaal: nog negen personen vast

9 van de 23 opgepakte verdachten in het corruptieschandaal in het Belgische profvoetbal zitten nog vast. Het gaat om onder anderen de voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. Beiden worden gezien als spilfiguren in deze zaak en zullen waarschijnlijk dinsdag worden voorgeleid.

Bayat zou vooral bij transfers van spelers hebben gefraudeerd. Veljkovic zou in samenspraak met twee bestuursleden van KV Mechelen, die eveneens zijn vastgezet, de uitslag van duels hebben beïnvloed.

Een van die duels stond onder leiding van scheidsrechter Bart Vertenten. Hij zou een rol hebben gespeeld bij de beïnvloeding van het degradatieduel tussen Mechelen en Waasland-Bevereren. Vertenten werd donderdag geboeid afgeleverd bij de onderzoeksrechter en zit nog vast.

  • ANP
    Mogi Bayat, de hoofdverdachte in de Belgische fraudezaak
  • Pro shots
    Scheidsrechter Bart Vertenten verbergt zich onder een jacket als hij wordt afgevoerd

De tweede verdachte arbiter, Sebastien Delferière, werd na verhoor onder voorwaarden vrijgelaten. Hij is met Vertenten met onmiddellijke ingang geschorst door de Belgische voetbalbond. De KBVB wil het duo nooit meer terugzien op de velden als arbiter.

Ook Davy Roef, doelman van Waasland-Beveren, werd aangehouden. Hij mocht na verhoor over mogelijke matchfixing weer naar huis.

Wéér Club Brugge

Bij Club Brugge krijgen ze een nieuwe klap te verwerken. Nadat eerder Ivan Leko werd opgepakt en verhoord, werd vrijdagochtend zijn oud-zaakwaarnemer vastgezet. Deze Dragan Siljanoski wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwaspraktijken.

Leko is inmiddels wel weer op vrije voeten en staat vrijdag gewoon weer op het trainingsveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl