Timo Glock (BMW) in het DTM-kampioenschap AFP

DTM verhuist van Zandvoort naar Assen

time icon

Het Duitse toerwagenkampioenschap DTM zal de komende jaren niet meer neerstrijken in Zandvoort. Het autosportevenement verhuist van de badplaats naar Assen. Op zaterdag 20 en zondag 21 juli 2019 komt de DTM naar het TT Circuit in Drenthe. Zandvoort had de voorbije jaren een vaste plek op de DTM-kalender, maar het duincircuit moet die afstaan aan Assen.

Lobby Formule 1

Lee van Dam, promotor van de races in Assen: "Dat de DTM-organisatie ons nu zelf benaderde om de komende jaren de race op Assen te organiseren, zie ik als een grote eer. Ik ben ervan overtuigd dat de actuele lobby om Formule 1 naar Assen te halen, heeft bijgedragen aan de profilering van het TT Circuit als één van de beste circuitfaciliteiten ter wereld."

Combinatie

De DTM zoekt nadrukkelijk naar een combinatie met andere raceklasses. Zo wordt op Assen in hetzelfde weekeinde ook in de Formule 3, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Lotus Cup Europe gereden.

Nieuw is de invoering van de W Series, een klasse voor jonge vrouwelijke coureurs. Zij gaan komend seizoen in het voorprogramma van de DTM tegen elkaar racen.

STER Reclame