Aleksandr Kokorin AFP

De Russische internationals Aleksandr Kokorin (Zenit St.Petersburg) en Pavel Mamajev (Krasnodar) worden beschuldigd van openlijke geweldpleging. Ze zitten tot 8 december in de cel in afwachting van hun proces, melden Russische media.

Kokorin (48 interlands) en Mamajev (15 interlands) sloegen in een café in Moskou een hoge functionaris van het ministerie van Handel met een stoel in het gezicht, waarna een handgemeen volgde met een collega van die functionaris. Kort ervoor waren de voetballers al slaags geraakt met de chauffeur van een tv-presentatrice.

Nadat de beelden van de vechtpartij in het café op social media waren verschenen, moesten de twee zich melden bij de politie. Daar werden zij direct aangehouden.

De 30-jarige Mamajev en de 27-jarige Kokorin riskeren een celstraf van vijf jaar.

Al eerder in opspraak

Het is niet de eerste keer dat het duo negatief in het nieuws komt. Mamajev en Kokorin werden na de uitschakeling van Rusland op het EK in 2016 in Frankrijk gespot in een nachtclub in Monaco. Daar lieten zij de champagne rijkelijk vloeien.

Naar verluidt hadden de twee voetballers meer dan 500 flessen besteld. Aan het eind van de nacht bedroeg de rekening 250.000 euro.

STER reclame