Portugal te sterk voor Polen

Portugal in Nations League langs Polen

Portugal heeft in de Nations League zijn tweede overwinning geboekt. Na de 1-0 vorige maand tegen Italië werd dit keer Polen over de knie gelegd. Het werd 3-2 in Chorzów.

Polen, waar Robert Lewandowski zijn honderdste interland speelde, begon sterk aan het treffen en nam na bijna twintig minuten via Krzysztof Piatek de leiding.

De spits van Genoa kopte raak uit een corner en maakte alweer zijn veertiende doelpunt in negen officiële wedstrijden.

Krzysztof Piatek is het middelpunt van een Pools feestje

Regerend Europees kampioen Portugal trok vervolgens het initiatief naar zich toe. Een treffer van André Silva en een eigen doelpunt van Kamil Glik betekenden een 1-2 ruststand.

Ook in de tweede helft dicteerde Portugal, overigens zonder de niet opgeroepen Cristiano Ronaldo. Bernardo Silva zorgde met een bekeken schot voor een ruime voorsprong.

Recordinternational

De bij Polen ingevallen Jakub Blaszczykowski, met zijn 103de interland nu alleen recordinternational, bracht de spanning een kwartier voor tijd terug.

De Portugezen hielden echter stand en verzuimden zelfs de 4-2 te maken. Zo haalde Tomasz Kedziora een inzet van Renato Sanches van de lijn.

In groep 3 van divisie A leidt Portugal de dans met zes punten uit twee duels. Polen en Italië, die zondag tegen elkaar spelen, staan op één punt.