Lonneke Sloetjes viert een punt tegen de Verenigde Staten tijdens de Olympische Spelen van Rio AFP

Volleybalsters nu tegen China en de VS op WK

time icon

Voor een plek in de halve finales op het WK nemen de Nederlandse volleybalsters het op tegen China en de Verenigde Staten. De beste twee landen in de poule van drie gaan door naar de laatste vier.

Nederland speelt maandag 15 oktober om 09.10 uur Nederlandse tijd tegen de Verenigde Staten. Een dag later, dinsdag 16 oktober, volgt om 12.20 uur Nederlandse tijd het duel met China. De wedstrijd tussen China en de Verenigde Staten wordt zondag 14 oktober gespeeld.

China is de regerend olympisch kampioen. De Verenigde Staten eindigden bij de Spelen in Rio als derde. In de strijd om brons werd Nederland met 3-1 verslagen.

Volleywood
@Volleyw00d
The 2018 FIVB World Championship Final 6 Pools. Good luck to all teams! 🏐 #volleyball 🏐 #volleyballWCHs 🏐
7 maanden geleden

Eerder op de dag versloeg Oranje knap de regerend Europees kampioen Servië in drie sets. Daardoor ging Nederland als groepswinnaar door naar de volgende ronde. De volleybalsters zijn nog nooit zo ver gekomen op een WK. De beste prestatie was een zevende plaats in 1998.

In de andere poule van drie strijden Italië, Japan en Servië om de andere twee tickets voor de halve finales.

Volleybaldames
@Volleybaldames
Poulewinnaar! 😍 #FIVBWomensWCH #TeamNL #LetsGoOrange
7 maanden geleden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Volleybalsters met rake klappen naar Final Six
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame