NOS Sport

Federer maakt zich boos en Djokovic krijgt zijn wraak

Federer knokt zich in Shanghai langs Bautista Agut

Roger Federer en Novak Djokovic spelen deze week hun eerste toernooi sinds de US Open en dat gaat de een beter af dan de ander. Beiden hebben bij het masterstoernooi van Shanghai de kwartfinales bereikt, maar Federer had weer drie sets nodig.

De Zwitser vocht zich met 6-3, 2-6, 6-4 langs de Spanjaard Roberto Bautista, nadat hij eerder al een set verloor van Daniil Medvedev. Na de eerste set was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar daarna kwam de Spanjaard opzetten met knappe returns en passeerslagen.

Bautista brak Federer liefst driemaal. Toen de Spanjaard in het begin van de derde set na een val op de grond bleef liggen, maar het volgende punt gewoon weer won met een winner op de lijn was Federer het zat. Hij begon zijn woede om te zetten in beter spel en plaatste op 4-4 de beslissende break.

Djokovic verslaat Cecchinato nu wel

Djokovic rekende met 6-4, 6-0 af met de Italiaan Marco Cecchinato, die hem op Roland Garros nog een pijnlijke nederlaag had bezorgd. Sindsdien is de Serviër haast niet meer te kloppen: hij won Wimbledon, Cincinnati en de US Open.

Djokovic neemt revanche op Cecchinato

Djokovic kan Federer deze week van de tweede plaats van de wereldranglijst verdringen. En als hij het toernooi wint, heeft hij ook de nummer een van de wereld - Rafael Nadal - voor het grijpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl