Volleybalsters met rake klappen naar laatste zes WK, een historische prestatie

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Volleybalsters met rake klappen naar Final Six
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse volleybalsters hebben zich voor het eerst in de geschiedenis bij de beste zes landen van een WK geschaard. Oranje had in Japan tegen Servië een set nodig om de Final Six te bereiken en dat lukte direct.

Er werd overtuigend met 3-0 (25-16, 25-12, 25-20) gewonnen van Servië, dat al zeker was van de finaleronde.

Historische prestatie

Het beste resultaat van Nederland bij een WK was een zevende plaats in 1998. Bij de laatste Olympisch Spelen werd Oranje al knap vierde, daarom zal de ploeg van bondscoach Jamie Morrison bij dit WK alleen met een medaille genoegen nemen.

Volleybaldames
@Volleybaldames
Door de 1e set van Servië te winnen met 25-16 zijn wij verzekerd van een plaats in de Final Six!! Dit betekent dat we nu al zeker zijn van onze beste klassering ooit op het WK. De 7e plaats uit 1998 gaat definitief uit de boeken #FIVBWomensWCH #TeamNL #LetsGoOrange
8 maanden geleden

Servië is regerend Europees kampioen en winnaar van zilver op de Spelen in Rio, maar werd overal afgetroefd. Bij Oranje, dat vorig jaar de EK-finale verloor van Servië, blonk Lonneke Slöetjes uit met 23 punten. Ook Laura Dijkema en Anne Buijs toonden hun vorm.

Groepshoofd

Nederland nam met de zege de koppositie over van Servië en plaatste zich als groepshoofd voor de volgende ronde. Concurrent Japan verloor met 3-2 van Brazilië en eindigde daardoor als tweede in de groep.

STER Reclame