De Nederlandse volleybalsters nemen het op tegen Servië fivb.com

De sport van donderdag bij de NOS

time icon

De Nederlandse volleybalsters spelen om 09.10 uur hun laatste duel in de tweede ronde van het WK. De tegenstander is Servië en daar krijgt de ploeg van bondscoach Jamie Morrison een flinke dobber aan. Servië was tot gisteren ongenaakbaar, maar liep tegen een verrassende nederlaag tegen Japan aan.

Nederland heeft door de winst van Japan op Servië aan een set genoeg om zich te plaatsen voor de Final Six, de finaleronde van het WK. Een samenvatting van het duel is te zien in de uitzendingen van Studio Sport en op NOS.nl.

Nederlands elftal

Het Nederlands elftal is in voorbereiding op het Nations League-duel met Duitsland. In het Sportjournaal en in Nieuwsuur wordt voorbeschouwd op het duel met Javairô Dilrosun, de Nederlandse spits van Hertha BSC. Dilrosun komt zelf uit voor Jong Oranje.

Javairo Dilrosun Pro Shots

Dilrosun speelt sinds vorig seizoen bij de club uit de Duitse hoofdstad en is dit jaar aan het doorbreken. De spits speelde tot nu toe zes duels, waarin hij twee keer scoorde. Met Dilrosun worden de kracht van Duitsland en de kansen van Oranje tegen Die Mannschaft doorgenomen.

Uitzendingen 11 oktober

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl, NPO 1 en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

STER Reclame