Oud-coureur Coulthard wil meer vrouwen in mannenbolwerk Formule 1

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Couthard wil Formule 1 voor vrouwen

Het mannenbolwerk dat Formule 1 heet, moet meer vrouwen gaan aantrekken. Daarom wil de voormalig Britse coureur David Coulthard een race-serie starten voor vrouwen.

De plannen van Coulthard zijn vergevorderd. De W-series, zoals de races gaan heten, worden gereden op zes Europese circuits met achttien tot twintig deelneemsters. Het is de bedoeling dat in de volgende jaren ook Amerika, Azië en Australië worden opgenomen in het programma.

Het prijzengeld bedraagt 1,3 miljoen euro en dertienvoudig GP-winnaar Coulthard hoopt dat de stap voor vrouwen naar de Formule 1 daarmee verkleind wordt.

David Coulthard
@therealdcf1
This creates opportunity rather than taking it away and that’s why I believe it’s a day my sister Lynsay would have loved to be part of #ifyouwantafundamentalchangeintheoutcomeyouneedafundamentalchangeintheprocess https://t.co/XdFgYVOww5
7 maanden geleden

Slechts twee vrouwen kwamen ooit aan de start voor een Formule 1-race: Maria Teresa de Filippis (1958/1959) en Lella Lombardi (1974-1976).

STER Reclame